Jubileumglossy

Jubileumglossy
een feest om te lezen!

Stel je voor dat jij het jubileum viert met een uniek jubileummagazine. Een vers en knisperend tijdschrift speciaal voor jouw bedrijf gemaakt. Zie je het al voor je dat je bladert door je eigen glossy met jouw naam op de cover? Jubileumglossy maakt unieke magazines met pakkende verhalen en mooie foto’s, vormgegeven in een stijl die helemaal bij jou en je bedrijf past!

Jubileumglossy is een samenwerking tussen Twist Ontwerp en Advies en Verhaalkracht. Al eerder werkten Yvonne de Haan en ik samen aan magazines, zoals 60 jaar Veldkamp Wonen en Blij van Molecaten Vakantieparken. Een samenwerking die wederzijds uitstekend beviel. Nu geven we er een serieus vervolg aan met Jubileumglossy. Doel is om voor zakelijke klanten feestelijke magazines te maken, waarin verleden, heden en toekomst samen komen. 

Om te bepalen welke uitstraling bij Jubileumglossy past speelden we het Merkwaardenspel. De belangrijkste pijlers zijn Speels, Structuur en Uniek. Hiermee in relatie staan Sportief, Erkenning/Waarderling en Creatief. Onderliggend en overkoepelend zien we Mooi, Daadkracht en Vaardig. Deze merkwaarden leiden tot een fris en vrolijk kleurenpalet. Het geel staat hierbij voor Speels, oranje voor Creatief, rood voor Daadkracht, licht blauw voor Sportief, donker blauw voor Professioneel, zwart voor Structuur en wit voor Schoonheid. Beeldaspecten voor de fotografie en beeldtaal zijn: kleurrijk, contrast, helder, uitdagend, rust en warmte. Het is niet de bedoeling dat alle aspecten in elk beeld terugkomen, maar dat deze elementen onderdeel uit gaan maken van de totale beleving op de website. Het logo is qua opzet strak en zakelijk, maar door het sterretje ook weer speels. De warmte komt erin door het ronde lettertype en de verlooptint achter de bedrijfsnaam. Uiteraard maakte ook deze keer een concurrentieonderzoek deel uit van het voorwerk voor het onderscheidend vermogen. 

Het resultaat

Delen

© Twist Ontwerp