kalender 2019

Marketingtip: geef een gepersonaliseerde bureaukalender kado...

...en blijf het hele jaar in beeld!

Elke organisatie zoekt naar manieren om in beeld te komen. Want: wanneer men je niet kent, zal men ook niet aan je denken. Een leuke manier om in beeld te komen én te blijven is de kalender. Geschikt voor zowel bestaande relaties als prospects. Voor Restaurant Poppe maakte ik bijvoorbeeld een verjaardagskalender, voor Fluxion een jaarkalender en voor Naipal Consultancy een bureaukalender. 

Nu kun je je marketingbudget maar één keer uitgeven. Daarom is het verstandig om goed na te denken welke middelen je inzet om je bedrijf zichtbaar te maken. Met een kalender blijf je het hele jaar letterlijk in beeld. Bureaukalenders, die niet al te groot zijn en gemakkelijk naast een monitor op een bureau kunnen staan, zijn de echte toppers. Maar ook een mooie verjaardagskalender wordt vaak op een strategische plaats opgehangen, waardoor er elke keer weer naar gekeken wordt. Sommige opdrachtgevers, waaronder Kramers Krautboy bijvoorbeeld, krijgen zelfs telefoontjes of ze ook dit jaar weer een kalender willen uitbrengen. Zo waardevol wordt dit door relaties ervaren! 

De weekkalender
Er is best veel keuze qua uitvoeringen. Zo is er bijvoorbeeld de weekkalender met twee weken tegelijk in beeld. Je kunt per dag notities maken. Het kartonnen schild biedt ruimte voor reclame. Wanneer de weken voorbij zijn kun je ombladeren. Weekkalenders passen door de brievenbus en zijn daarmee eenvoudig te versturen. 

weekkalender

De weekkalender komt op brievenbusformaat en toont twee weken tegelijk. 

De jaarkalender
Een jaarkalender geeft een goed overzicht van alle dagen in de maand.  Ze worden meestal gebruikt om te plannen. Vanwege het compacte formaat zijn ze gemakkelijk te versturen en krijgen ze een plekje op ieder bureau. 

Bureaukalender

De jaarkalender is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en vraagt een klein budget.

nieuwjaarskaart

Voor Fluxion maakte ik dit ontwerp als nieuwjaarskaart. 

Blijf in beeld bij je relaties. Het hele jaar door.

De bureaukalender
Wil je een iets luxere variant, dan is de uitgebreide bureaukalender een idee. Deze kalender biedt 12 maanden lang sfeer met mooie foto's. Op het omslag en eventueel met een extra achterblad kun je je bedrijf en/of aanbod extra in beeld brengen. Deze kalender is in allerlei formaten beschikbaar, maar ik adviseer een niet al te groot formaat te gebruiken, bijvoorbeeld 21x10 cm. Je klanten willen ook graag ruimte op hun bureau overhouden ;-)

Bureaukalender

Voor het 20-jarig jubileum van mijn eigen bedrijf verstuurde ik indertijd een bureaukalender. Volgend jaar vier ik alweer het 25-jarig jubileum. Of ik dan ook een kalender maak weet ik nog niet. Wat vind jij? Doen?

De verjaardagskalender
Restaurant Poppe is een van mijn klanten die ook altijd serieus met hun marketing bezig is. En dat loont. Eén van hun acties tijdens de kerstdagen was het verwennen van klanten en relaties met een verjaardagskalender. Een geschenk dat in zeer goede aarde viel.  Een mooie verjaardagskalender blijft langer aan de muur hangen dan een jaarkalender, dus het is ook een slimme keuze. 

Poppe-verjaardagskalender

Lekker eten en dan ook nog een presentje mee naar huis krijgen: een hele mooie manier van klantbinding. Met op elke maand een serie foto's die Eva Posthuma voor hen op locatie maakte. 

Bijzondere varianten
Uiteraard zijn de standaard kalenders tegen scherpe tarieven te produceren. Maar wat als je niet van standaard houdt of bijzondere wensen hebt? Ook dan zijn er allerlei mogelijkheden en daar help ik je uiteraard graag bij!

maandkalender

Voor Stichting Oogfonds Nederland maakte ik eeen bijzondere maandkalender. Op de voorzijde de maandindeling, op de achterzijde steeds informatie of een bijzonder spelletje om je ogen te testen. Deze kalender werd in een doorzichtige plastic hoes aangeboden, waarin telkens twee maanden tegelijk zichtbaar waren.  

Vond je deze blog interessant? Delen mag, graag zelfs! 

Delen

© twistontwerp.nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Automatisch inspiratie in je mailbox

Met enige regelmaat schrijf ik blogs over onderwerpen in m'n vakgebied. Wil je op de hoogte blijven en goede tips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Uiteraard ga ik met zorg om met je persoonlijke gegevens en worden deze niet gedeeld met derden. Uitschrijven kan altijd met de link onderaan elke nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven en inspirerende blogs ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Versturen